Vitamines

Vitamines, mineralen en mijn gezondheid

Gezond zijn willen we allemaal. Gezond zijn begint met gezond leven. Voeding en beweging zijn hier belangrijke onderdelen van. Maar wat is gezonde voeding en hoeveel moet je per dag bewegen?
Goede voeding zorgt ervoor dat we voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Daar horen uiteraard vitamines en mineralen bij; ze zijn belangrijk om goed te functioneren en om een goede gezondheid in stand te houden.
Zonder deze micro- voedingsstoffen is er geen leven mogelijk.
Maar vitamines en mineralen kunnen ook helpen om bepaalde ziektes te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn vitamine D en calcium in relatie tot botontkalking ( osteoporose ).

Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor het lichaam.
Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. Ook zijn ze belangrijk voor een goede gezondheid. Vitamines komen van nature voor in onze voeding. Het lichaam maakt ze niet of onvoldoende zelf.Verschil tussen vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. In het lichaam zijn beiden onmisbaar bij veel processen. Het belangrijkste verschil tussen vitamines en mineralen is een scheikundig verschil. Vitamines komen uit de levende natuur en kunnen door sommige planten of dieren zelf gemaakt worden, terwijl mineralen uit de dode natuur komen en door planten moeten worden opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water.
Mineralen en spoorelementen zijn, net als vitamines, stoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken. Ze zijn onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen. Het verschil tussen mineralen en spoorelementen is e hoeveelheid waarin het lichaam ze nodig heeft. Van mineralen heeft men meer nodig dan spoorelementen.

Het kiezen van de voor u beste oplossing

Nog niet van alle mineralen en spoorelementen is aangetoond dat ze essentieel zijn, d.w.z. absoluut noodzakelijk voor het functioneren van het lichaam. Bekend is dat de mineralen calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor essentieel zijn. Essentiele spoorelementen zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, seleen en molybdeen.

65plusvitaal.nl de online website waar u leuke prijzen kunt winnen en actuele persberichten up to date zijn