Houding & Beweging


Is sporten voor 65+’ers nog nuttig?

Allereerst kunnen we deze vraag beantwoorden met een volmondig: “Ja!”. Sport heeft gelijkwaardige gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd.


Vrijheid in beweging

Vrijheid in beweging. Dat bieden we onze klanten. Vitaal en mobiel kunnen zijn. Een beperking staat niet meer in de weg om in vrijheid te kunnen leven.
Bewegingsvrijheid houdt mensen vitaal. NVOS-Orthobanda, de brancheorganisatie voor de bedrijven die in Nederland actief zijn op het gebied van orthopedische diensten en producten, wil de bewegingsvrijheid voor mensen verbeteren. Onze leden zijn constant op zoek naar betere en doelmatigere diensten en producten.
Ook vrijheid beweegt. NVOS-Orthobanda is bij de tijd en houdt de bedrijfstak bij de tijd. Transparant, maatschappelijk verantwoord en steeds op zoek naar constructieve samenwerking met alle belanghebbenden: consumenten, voorschrijvers en andere betrokken professionals, opleiders, zorgverzekeraars en overheden.

Oplossen van problemen

Hebt u ook last van uw voeten, enkels, knieën of heupen? Hebt u een orthese, prothese of elastische kousen voorgeschreven gekregen? In samenwerking met uw huisarts, medisch specialist, podotherapeut en fysiotherapeut kunnen orthopedisch (schoen)technici veel voor u doen. Van het maken van steunzolen tot individueel aangepaste confectieschoenen,  maatschoenen of het vervaardigen van een orthese of prothese.

Orthopedisch (schoen)technici kunnen u al in een vroeg stadium helpen met goede adviezen en hele simpele, onzichtbare (schoen)aanpassingen. Maar ook bij ernstige (voet)afwijkingen kunnen zij uw leven een stuk aangenamer maken. En, dankzij de vergevorderde vakkennis, moderne middelen en geavanceerde technieken, zijn er ook leuke, moderne schoenen of andere hulpmiddelen te maken. Doel daarbij is steeds het verhelpen of verminderen van de klachten én het voorkómen van eventuele nieuwe complicaties.

 
 

Het kiezen van de voor u beste oplossing

Het kiezen van de voor u beste oplossing
Bij uw eerste bezoek wordt uitvoerig de aard en intensiteit van uw problemen besproken en worden bijvoorbeeld (digitale) voetafdrukken gemaakt. Op basis hiervan wordt samen met u (en de betrokken medisch specialisten) een oplossing gekozen om u weer beter en prettiger te laten lopen of functioneren. In hoofdlijnen worden de volgende producten onderscheiden:
• Op maat vervaardigde steunzolen;
• Aanpassingen aan confectieschoenen;
• Semi-orthopedische schoenen;
• Orthopedische schoenen;
• Verbandschoenen;
• Prothesen en orthesen;
• Therapeutisch elastische kousen