Wie door ziekte, ongeval of een aangeboren aandoening lichamelijk beperkt raakt, krijgt te maken met medisch specialistische revalidatie. Jaarlijks gaat het om ruim 90.000 patiënten. Revalidatie is belangrijk om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarom is het ook goed er zo snel mogelijk mee te beginnen. 

Multidisciplinair

Voor een revalidatiebehandeling kunt u terecht in een revalidatiecentrum, ziekenhuis of behandelcentrum. Hier krijgt u uw behandeling van een multidisciplinair team, met bijvoorbeeld een bewegingstherapeut, een maatschappelijk werker, logopedist en ergotherapeut. Dit team staat onder leiding van een revalidatiearts. Revalidatieartsen kijken niet alleen naar de aandoening zelf, maar ook naar alle praktische gevolgen ervan. Wat kan iemand nog wel, wat niet? Hoe zelfstandig is een patiënt nog, en hoe mobiel?

Voor meer informatie over medisch specialistische revalidatie kunt u terecht bij een revalidatie instelling bij u in de buurt. Hier wordt duidelijk wat medisch specialistische revalidatie voor patiënten betekent. Ook over revalideren na een COVID-19 of corona-besmetting kunt u uitgebreid worden geïnformeerd.

Provincies

Houding en beweging