Doctor Life heeft een aantal thuismassage systemen voor de behandeling van  oedeem, werkend volgens het principe van Intermitterende Pneumatische  Compressie (IPC). Het betreft hier hoogwaardige apparatuur die in meer dan 70  landen wordt verkocht.  

IPC is een automatisch massagesysteem, dat wordt gebruikt als medisch hulpmiddel  voor de behandeling van verschillende aandoeningen van het lymfe- en  bloedvatenstelsel. Hierbij wordt door het basisstation een voorgeprogrammeerde  drukopbouw verzorgd in een opblaasbaar manchet dat om benen, arm of (deel van  de) romp wordt geplaatst. Een manchet heeft 4 luchtkamers (thuissystemen) of  6 (professionele systemen) overlappende luchtkamers. Er zijn aparte manchetten  voor benen, arm, middel of de gehele romp.  

Met name bij de behandeling van oedeem aan benen of arm (vaak als gevolg van  operatief ingrijpen of na een bestraling) wordt in toenemende mate IPC ingezet, ter  ondersteuning van de behandeling door de arts of de therapeut. Een groot voordeel  is dat patiënten de behandeling thuis kunnen voortzetten met begeleiding van een  arts of therapeut. Het onderhoud aan het lymfe- en bloedvatenstelsel wordt hierdoor  eenvoudiger, en veelal kunt u de bezoeken aan uw therapeut of arts langzaam  verminderen.  

De behandelingen worden zelfstandig uitgevoerd, veelal onder begeleiding van een  arts, fysio- en/of huidtherapeut. Vergelijk dit met het gebruik van medicijnen. Uw arts  schrijft voor en u gebruikt de medicatie zelfstandig op de voorgeschreven tijden en in  de voorgeschreven hoeveelheid. Dat is hier ook het geval, de arts en/of de therapeut  schrijft u voor welke instellingen en op welke tijd u gebruik dient te maken van het  apparaat. U voert de behandeling geheel zelfstandig uit (zelfmanagement).  

Voor meer informatie zie: www.doctorlife.nl 

Houding en beweging