Oefentherapie C/M

Oefentherapie Cesar/Mensendieck bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. U vraagt zich af hoe u van uw klachten af kunt komen. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten.

Behandeling op maat

De oefentherapeut C /M is een paramedicus die expert is in het analyseren van houdings- en bewegingsgedrag. Er wordt een passende behandeling uitgestippeld, waarbij rekening gehouden wordt met uw dagelijkse activiteiten.

Persooonlijke coaching

Bukken, tillen, zitten, reiken, lopen…. we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse bewegingen waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt u bewuster van die alledaagse bewegingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven. De oefentherapeut C/M richt zich op het verminderen en wegnemen van uw klachten. Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u de klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van uw gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen. Oefentherapie C/M geeft grip en controle over uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

De oefentherapeut Cesar/Mensendieck behandelt:

  • hoofdpijn en spanningsklachten
  • arbeidsgerelateerde klachten (kappersvak, horeca, zorg, pc gebruik)
  • rug- en bekkenklachten
  • klachten aan armen, nek en schouders (KANS)
  • ademhalingsklachten
  • motorische klachten
  • incontinentie klachten
  • heup-, knie- en voetklachten
  • chronische aandoeningen
  • klachten aanhet houdings- en bewegingsapparaat.

Een kleine stap, groot plezier

Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen: daar is maar een kleine stap voor nodig.

Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met een oefentherapeut!

 
 

Zonder verwijzing

U kunt direct – zonder verwijzing – bij een oefentherapeut terecht. U hoeft niet langs een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts om een verwijsbrief te vragen. Dit voorkomt onnodige vertraging in het proces van uw herstel.

Vergoeding

Behandelkosten worden conform de polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.

Kwaliteitsregister Paramedici

De oefentherapeut heeft de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck afgerond en is een bevoegd therapeut. De titel oefentherapeut is wettelijk beschermd. Oefentherapeuten vallen onder artikel 34 van de Wet BIG. Alle bij de beroepsvereniging VvOCM aangesloten oefentherapeuten zijn geregistreerd inhet Kwaliteitsregister Paramedici.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over oefentherapie C/M of zoekt u een oefentherapeut bij u in de buurt? Kijk op de website: www.leerbewustbewegen.nl of op www.oefentherapeut.nl
Heeft u geen computer, dan kunt u ook bellen: 0598-618467, voor een adres bij u in de buurt.