Persafe persoonsalarmering

Nieuwe vorm van persoonsalarmering

Persafe introduceert een nieuwe vorm van persoonsalarmering via je mobiele telefoon met een losse alarmknop. Persafe werkt thuis en onderweg met nauwkeurige gps-locatie zodat altijd duidelijk is waar je bent. Het gebruikt je bestaande telefoonabonnement. 

Persafe heeft een aantal zaken die andere persoonsalarmen niet bieden. Zo kun je de alarmknop heel discreet op je (onder)kleding dragen tussen je borst en je kin. Onderzoek heeft uitgewezen dat je bij een val of in een panieksituatie in dit bereik het gemakkelijkst een alarm kunt maken ook als bijv. één arm beknelt of gebroken is. De alarmoproepen komen binnen bij je familieleden op hun mobiele telefoon en het is in één oogopslag duidelijk waar jij bent, maar je familieleden zien ook van elkaar waar zij op dat moment allemaal zijn. Op deze manier zien ze meteen wie het dichtstbij is zodat ze onder elkaar kunnen afstemmen en er sneller hulp kan komen. Er is een geïntegreerde spreek/luister verbinding waarbij de familieleden een automatisch gesprek kunnen opzetten met jouw telefoon (de telefoon ‘opent’ automatisch op de handsfree luidspreker zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen), het geluidsvolume is helder zelfs als de telefoon in je handtas of je broekzak zit. Als meerdere familieleden tegelijkertijd de spreek/luister verbinding opzetten dan worden alle personen in het gesprek binnengelaten. Standaard is de Persafe alarmcentrale in het abonnement opgenomen, wat betekent dat als niemand van je familieleden beschikbaar is je alarm automatisch wordt doorgezet naar de 24/7 alarmcentrale. Zij zorgen dan dat er altijd hulp komt, eventueel ook 112 hulp, en stoppen niet voordat dit geregeld is. Het is natuurlijk ook mogelijk om altijd rechtstreeks naar de alarmcentrale te alarmeren, dit heeft geen extra abonnementskosten tot gevolg. 

Slimme notificaties

Persafe kan behalve alarmeren ook gebruikt worden om slimme notificaties in te stellen waarbij één of meerdere familieleden een notificatie ontvangen als je van de woning weggaat of thuiskomt (dit kun je aan of uit zetten). Ook zijn eventueel leef cirkels instelbaar waarbij een notificatie wordt verstuurd als deze cirkel wordt verlaten, dit wordt vaak toegepast bij personen met dementie. Ook kan de Persafe dwaaldetectie worden geactiveerd (allemaal zonder extra kosten). 

Het Persafe systeem heeft valdetectie, handmatig alarm (op de knop drukken) en een alarm als de batterij onder 10% komt. De losse alarmknop heeft een ingebouwde batterij die 2 jaren meegaat zonder op te laden. Op deze manier kun je dat ook niet vergeten en is de alarmknop altijd gereed. 

Het abonnement

Het abonnement is voor 4 gebruikers (jijzelf + 3 familieleden die alarmoproepen ontvangen). Het abonnement kost €14,95 per maand en is inclusief de levering van één alarmknop en koppeling aan de 24/7 alarmcentrale. De 3 familieleden kunnen niet alleen alarmoproepen van jouw ontvangen maar kunnen ook zelf alarmen maken wat dan wordt doorgezet naar de andere familieleden en indien niemand beschikbaar is naar de alarmcentrale, dit allemaal zonder extra kosten. Extra alarmknoppen kunnen worden bijbesteld voor €35,- per stuk en kunnen ook door de familieleden worden gebruikt.

Bestellen doe je op
www.persafe.eu/senioren 

X