Vakantie

Onbezorgd van een vakantie genieten!

Natuurlijk willen we dat allemaal; ontspannen en onbezorgd op vakantie en genieten van vrijheid, andere culturen en gewoonten. Heerlijk! Maar het is belangrijk om van te voren wel een aantal zekerheden in te bouwen.
Het maakt niet uit of u nu boekt via het reisbureau, direct bij de reisorganisator (touroperator) of via hun websites, als u maar -vóór u boekt- let op het ANVR-keurmerk.
Zo’n 220 touroperators en 1300 reisbureaus zijn aangesloten bij de ANVR en zijn te vinden op www.anvr.nl net als veel andere reisinformatie.

ANVR-reisbureau

Het ANVR-reisbureau kan u als betrouwbare dienstverlener adviseren, bemiddelen bij het boeken van uw reis of een reservering voor u maken. De ANVR-touroperator is degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering van uw reis.

De reis- en boekingsvoorwaarden die deze ANVR-bedrijven hanteren, met de rechten en plichten van u en die van de reisonderneming, zijn opgesteld in overleg met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat u bij betalen, annuleren of wijzigen van uw reis wordt geconfronteerd met onredelijke bepalingen.

Natuurlijk wilt u bij het boeken weten of uw reissom in goede handen is. Alle ANVR-bedrijven zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators (SGST) of hebben een vergelijkbare garantieregeling. In geval van faillissement van het reisbureau of de touroperator wordt uw vooruitbetaalde reissom vergoedt.

 
 

Het kiezen van de voor u beste oplossing

Goed opgeleid personeel informeert u met uitgebreide landeninformatie over noodzakelijke inentingen, benodigde reisdocumenten en afgewogen reisadviezen. En zonder dat u het merkt houden ANVR-touroperators zich aan strakke regels en strenge veiligheidseisen als het gaat om de uitvoering van uw reis.

En al heeft u zich goed voorbereid, er kan natuurlijk eens iets mis gaan op een bestemming. We reizen steeds avontuurlijker en verder. Maar alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen, zodat direct gehandeld kan worden als zich een calamiteit voordoet.

Met vragen over uw geboekte of geplande reis kunt u altijd terecht bij u boekingskantoor. En als u vragen heeft of problemen ervaart tijdens de reis, maak deze dan direct kenbaar bij de reisorganisator. Deze helpt u bij eventuele klachten en respecteert alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen.

Verre oorden en prachtige bestemmingen, en dat willen wij zo houden. Door respect te hebben voor milieu, mensen, natuur en cultuur blijft reizen in de toekomst ook goed mogelijk.  Daarom hebben alle ANVR-reisbedrijven een milieubeleidsplan opgesteld en nemen zij tal van praktische maatregelen, zodat de positieve impact van toerisme wordt versterkt. Hiermee loopt de ANVR voorop in de wereld en geniet u nog meer van uw reis.

Meer weten?

 

                                                                               

info@anvr.nl                             www.anvr.vl                             www.facebook.com/anvrnl

 

65plusvitaal.nl de online website over gezondheid, 65+ vakanties en actief bewegen!