Ook personenalarmering zorgt voor
langer thuis wonen

Personenalarmering, domotica en slimme sensoren in huis stellen senioren in
staat langer thuis te blijven. Investeren in preventie is belangrijk. Ouderen die het kunnen bekostigen zullen zelf ook moeten meebetalen voor hun veiligheid, bijvoorbeeld voor personenalarmering, een drukknop met een zender die in verbinding staat met een alarmcentrale. Ouderen die dat niet kunnen betalen, zouden daarvoor moeten kunnen aankloppen bij hun gemeente. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60 procent van de 65-plussers aangeeft, dat hun val voorkomen had kunnen worden. Door in huis bijvoorbeeld kleedjes te verwijderen, de badkamervloer minder glad te maken, drempels weg te halen of gewoon door beter op te letten.

Alarmering, zelfs buiten de deur

Maar weinigen hebben in Nederland nog zo’n GPS-melder. De meest voorkomende vorm van personenalarmering is de simpele drukknop aan een koord om de hals of op een armband. Ongeveer 250 duizend vooral hulpbehoevende ouderen hebben daarvoor een op een telefooncentrale aangesloten apparaat in hun huis staan. Met een druk op de knop op hun zendertje kunnen ze daarmee contact maken, als ze bijvoorbeeld zijn gevallen en niet meteen overeind kunnen komen. De drukknop, vaste personenalarmering genoemd, werkt vooral in en rond het huis, daar gebeuren ook de meeste ongelukken.

Avium Personenalarmering

 

Waarschuwen bij een val

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk daarom aan een alarmknop die je op het lijf draagt of een systeem van camera of (val)sensoren, waardoor er een naaste of professional wordt gewaarschuwd. Ook hier geldt: misschien voelt het alsof het nog niet nodig is, maar hulpmiddelen komen vaak als het leed al geschied is. Praat erover en zorg voor een veilige woonomgeving.

Provincies

Zorg

seniorenalarmen
banner WDTM
Avium Personenalarmering